Het moment dat je wakker wordt en in je mond voelt dat je rare plekjes hebt in je mond? O nee, het zijn blaasjes! Blaasjes in de mond kunnen verschillende oorzaken hebben. Je weerstand is niet optimaal of vitamine te kort. Toch wordt er niet altijd gedacht aan het Herpes Simplex virus, die dit ook kan veroorzaken.

Hoe ontstaan blaasjes in de mond?

Blaasjes in de mond, ook wel aangeduid als 'aften', kunnen verschillende oorzaken hebben. Vaak heb je bij deze blaasjes de volgende symptonen:

  • De huid is gezwollen rondom de blaasjes
  • Geirriteerd gevoel 
  • Sterkere irritatie bij pikant, zuur of zout voedsel 
  • Last van de mondblaasjes tijdens het eten

Een blaasje in de mond is eigenlijk een infectie. Infecties ontstaan vaak bij een lagere weerstand, daarom raden wij ook altijd het gebruik van alcohol te vermijden / te minimaliseren om de kans op blaasjes in de mond te vermijden. Een van de redenen dat er blaasjes in je mond ontstaan, kan komen doordat je koortslip naar binnen slaat, welke ontstaat door het herpes simples virus.

Hoe kan je blaasjes in de mond voorkomen?

Je kunt koortslip blaasjes in de mond voorkomen door zo min mogelijk in contact te komen met je koortslip. Mocht dit dan toch gebeurd zijn, kan het zijn dat je koortslip ook in je mond zich begint te ontwikkelen. Mocht je onverhoopt toch in aanraking komen met je koortslip, was je handen dan goed! Naast blaasjes in de mond kan je koortslip zich ook op andere plaatsen verspreiden zoals je neus of zelfs ogen!

Bij bepaalde voedingsmiddelen kan het koortslipvirus sneller verspreid worden, waardoor er bijvoorbeeld blaasjes in de mond kunnen ontstaan. Vermijd voeding met arginine en consumeer voedsel waar L-Lysine in zit. Maar wanneer je dat te weinig binnen krijgt kun je ook tabletten met L-Lysine ervoor slikken. Als je al blaasjes hebt, zal dit helaas niet direct als sneeuw voor de zon verdwijnen. Maar met een beetje hulp van L-Lysine kom je al een heel eind.

 

In welk voedsel vind ik L-Lysine om blaasjes in de mond te voorkomen?


Wanneer je op basis van voeding je blaasjes in je mond wilt gaan bestrijden kun je de volgende voeding nemen. Vrouwen zullen er vast heel blij van worden, in chocolade komt namelijk arginine voor. Maar ook in noten, pindakaas, vis en zeevruchten, knoflook, eieren en bijvoorbeeld volkoren graanproducten. Er zijn ook producten waar een goede verhouding van L-Lysine en arginine in zit. Dit zijn bijvoorbeeld yoghurt, boter, melk en kip-, rund- of lamsvlees.

Er zijn dus voldoende mogelijkheden om aan deze aminozuur te komen. Wanneer je een bepaald dieet volgt, kun je prima gebruik maken van de L-Lysine tabletten.

Wanneer je voldoende van L-Lysine binnen krijgt, kun je de uitbraak van blaasjes in de mond verminderen. De hevigheid en frequenties van uitbraken van blaasjes zullen dan minder zijn.

 

Bestel dan preventief deze L-Lysine supplementen! > 

 

"Kan ik L-lysine gebruiken tijdens mijn zwangerschap?"

Er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van L-lysine en zwangerschap. Toch wordt dit echter afgeraden. Er is namelijk twijfel over effectiviteit van het product.

Het beste kun je tijdens je zwangerschap ervoor zorgen dat je middels voeding voldoende arginine en l-lysine binnen krijgt. Daarnaast is het beter om zoveel mogelijk de zon te vermijden (bij blaasjes op de lip, deze kunnen namelijk ook naar binnen slaan wanneer je niet op tijd aan een behandeling begint), vermoeidheid en stress voorkomen en zorgen dat je geen verminderde weerstand hebt.

Direct van je uitwendige koortsblaasjes af? Bestel de herpotherm!

Voor alle uitwendige blaasjes die door dit virus veroorzaakt worden kan ons product, Herpotherm Hotkiss (preventief) gebruikt worden.

Herpotherm kun je veilig gebruiken tijdens en na de zwangerschap. Het apparaat stoot alleen warmte uit en geen hormonen of andere stoffen. Wel adviseren we de Herpotherm te gebruiken vanaf 6 jaar, in verband met de gevoeligheid van de huid op jonge leeftijd. Kijk uit met een baby in de buurt van een koortslip, dit is een gevaarlijke combinatie. Een snelle en goede behandeling is dan ook zeer aan te raden.

 

Bestel dan preventief deze Herpotherm Koortslipapparaat! >