Het gebruik van de Herpotherm

Zoals bekend is de Herpotherm een elektrisch apparaatje, zo groot als een lippenstift, waarmee je de uitbraak van je koortslip ontzettend gemakkelijk kunt voorkomen. Het werkt op basis van een geconcentreerde warmte van ongeveer 51 graden Celcius. Deze warmte stimuleert enzymen en eiwitten, welke er voor zorgen dat de uitbraak van de koortslip wordt tegengegaan.

We krijgen regelmatig vragen via onze klantenservice over hoe je de Herpotherm nu het beste kunt gebruiken, vandaar dat we deze blog daar aan wijden.

Gebruik – in beginfase
Allereerst is het van essentieel belang dat de Herpotherm in een zo vroeg mogelijk stadium gebruikt wordt. Het vroegste stadium is wanneer je de koortslip voelt opkomen. Meestal is dat een continu tintelend gevoel aan je lip, waar je op dat moment nog niks ziet. Mensen die regelmatig een koortslip hebben gehad herkennen het gevoel meteen. Wanneer je dit gevoel hebt, gebruik de Herpotherm en druk het apparaatje gedurende drie-vier seconden (de Herpotherm piept wanneer het klaar is) op de betreffende plek. Herhaal deze behandeling zo’n 3-4 keer achter elkaar, op en rondom het blaasje. Op deze manier kun je er voor zorgen dat wanneer de koortslip een beetje links, of een beetje rechts doorkomt, deze ook wordt aangepakt.

Het kan best zijn dat gedurende de dag het tintelend gevoel niet helemaal weggaat. Indien dat het geval is, herhaal de zojuist beschreven behandeling dan zo’n 2-3 keer diezelfde dag.

Het gebruik kan immers geen kwaad en zal niet zorgen voor littekens of andere blijvende letsels.

Gebruikt – ‘Ik heb al een koortslip, wat nu?’
Indien de koortslip doorgekomen is op het moment dat je de Herpotherm niet bij je had, of juist ’s nachts of een ander ongelukkig moment, heeft zich helaas al een blaasje gevormd. Soms kan een blaasje heel snel opkomen, waardoor je met de Herpotherm de uitbraak niet meer kunt voorkomen.

Belangrijk is dan om alsnog de Herpotherm te gebruiken. Ook al is de koortslip al doorgekomen, de geconcentreerde warmte zorgt er voor dat de genezing in een stroomversnelling zal raken. Herhaal de behandeling zoals deze hierboven beschreven wordt, alleen kan het wel zijn dat je deze behandeling een aantal dagen moet toepassen.

Wanneer je merkt dat het koortsblaasje dat is ontstaan nog niet 100% is uitgegroeid, prik het dan door met een steriele naald. Immers, wanneer het blaasje blijft groeien zal de uiteindelijke koortsblaar ook groter worden. Wanneer het blaasje wordt doorgeprikt, is de druk er af.

Vragen over het gebruik van de Herpotherm? Stuur ze dan naar info@koortslippreventie.nl.

L-lysine
Wanneer je al een koortslip hebt en deze sneller wilt laten genezen, kun je l-lysine supplementen aanschaffen. L-lysine is een natuurlijk aminozuur dat niet door je lichaam aan wordt gemaakt, maar wel tot de essentiele bouwstenen van het lichaam behoort. L-lysine werkt versterkend en zorgt ervoor dat een koortslip sneller geneest. Daarnaast is l-lysine hypo allergeen en voor iedereen bruikbaar.

L-lysine kan ook worden gebruikt ter preventie. Wanneer je vaker last hebt van een koortslip, kun je bijvoorbeeld de dosering l-lysine in je lichaam verhogen door elke dag een supplement van 500 mg te slikken. Dit verlaagt de kans significant op een koortslipuitbraak.

Herpotherm meteen bestellen? Klik hier.
L-lysine meteen bestellen? Klik hier.