koortslip-zoenen-herpes

Ik heb een super leuke date, maar ook een koortslip. Wat moet ik doen?


Het is voor veel mensen een nachtmerrie. Je hebt een geweldige date, maar 2 dagen voor je afspraakje krijg je last van een koortslip! Dit is niet heel erg goed voor je zelfvertrouwen. “Dadelijk is er een klik tussen ons, maar knapt hij/zij af op mijn koortslip.” Het hebben van een koortslip maakt je onzeker in je sociale leven, maar helemaal tijdens een date! Wat moet je doen om de kansen op een vervolg date te maximaliseren als je een koortslip hebt?

Daten en een koortslip

Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf mensen een date uitstelt vanwege een koortslip, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt als persoon gewoon eerlijk zijn over je koortslip. Als de andere persoon jou leuk vindt om wie je bent (je innerlijk) zal er toch wel een vervolg afspraakje komen. Ondanks dat je een koortslip hebt.

Koortslip zoenen, de feiten

Het is niet aan te raden om op het einde van je eerste date, als je een lipblaasje hebt, met de persoon in kwestie te gaan zoenen. Je kunt je mogelijk ‘nieuwe’ liefde besmetten en dat is natuurlijk het laatste dat je wilt. Mannen zijn minder huiverig om anderen te besmetten met herpes dan vrouwen. Één op de zes blijft zoenen met een koortslip. Niet doen heren! Een eerste afspraakje niet zoenen, daar kom je best overheen hoor.

Wat zijn de tips als je een date hebt én een koortslip?

1. Waarschuw van te voren even dat je een koortslip hebt. Jouw date weet dan van tevoren al dat het geen zoenen wordt de eerste keer. Hij/zij schrikt zich dan niet te pletter als je op het einde van de avond afscheid neemt en je niet zoent omdat je hem/haar niet leuk vind, maar omdat je een koortslip hebt.

2. Verplaatst de date naar een andere datum. Niet aan te raden, maar deze tip is goed voor mensen die toch weinig zelfvertrouwen hebben als ze een koortslip hebben.

3. Bekijk hoe erg de koortslip is. Is jouw koortslip echt héél erg dan is het misschien verstandig om de date te cancelen en eerlijk te zeggen wat er aan de hand is of de date te verplaatsen.

4. Tips voor de vrouwen, als het mogelijk is kun je met make-up / crème de koortslip wegwerken.

5. Smeer vanaf het moment dat je de koortslip krijgt de koortslip continue in met vaseline. Blijf de koortslip hydrateren.

6. Voel je de koortslip opkomen? Ben er dan op tijd bij met de herpotherm. Met dit koortslip apparaatje kun je de uitbraak van jouw koortslip voorkomen voordat de date is!

Wij hopen dat deze 6 tips je helpen om de date tot een succesvol einde te brengen en vooral dat er een vervolg date zal komen waarin de kans om te gaan zoenen een stuk groter is.