Je zit natuurlijk niet te wachten op een koortslip. Het is vervelend en daarnaast kan het ook nog eens pijnlijk zijn. Helaas duurt het vaak ook wel even voor de lipblaasjes weer genezen zijn. Het liefst zou je die koortslip nooit meer willen. De grote vraag is dan ook: Kun je een koortslip genezen? 

Symptomen van een beginnende koortslip

Een koortslip moet je vanaf dag 1 al meteen behandelen om zo snel mogelijk je koortslip te kunnen genezen. Maar daarvoor moet je wel weten waaraan je een koortslip kunt herkennen.

Een koortslip begint met een tintelend, brandend of jeukend gevoel op of rondom je lippen. Een paar dagen later verschijnt er een rode vlek die zich al snel vormt tot één of meerdere blaasjes. Deze blaasjes kunnen pijn gaan doen, branderig aanvoelen of gaan jeuken. 

koortslip genezen

Voorkomen is beter dan genezen: versterk je immuunsysteem om een koortslip te voorkomen

Het beste wat je kunt doen is het versterken van je immuunsysteem. Wanneer je immuunsysteem zwak is, zal het herpes simplex virus eerder toeslaan en is de kans op een koortslip groter. Een zwak immuunsysteem kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld stress, slechte voeding of medicijnen.

Hoe ga je nou je immuunsysteem sterker maken om in elk geval de kans op een koortslip zo klein mogelijk te maken? Natuurlijk is goede hygiëne heel belangrijk. Een koortslip is enorm besmettelijk, je kan jezelf namelijk ook op andere plekken besmetten als je niet zorgvuldig bent met hygiëne. Daarnaast dien je voldoende vitamine C te nemen. Dit kun je zowel uit voeding als uit tabletten halen. En wanneer je al een koortslip hebt, is het slim (en hygiënisch) om een andere tandenborstel te gebruiken. Als je verschillende middelen al hebt geprobeerd om je koortslip te voorkomen of genezen, dan kun je L-lysine tabletten gaan gebruiken. Dit is een aminozuur wat je in veel voedingsproducten vindt. Maar wanneer je toch niet voldoende binnen krijgt, kun je deze tabletten er prima naast gebruiken.

Kan een koortslip genezen?

Het herpes simplex virus, wat een koortslip veroorzaakt, valt niet te genezen. Wanneer je besmet bent met het Herpes Simplex Virus is het van belang om op ieder moment voorbereid te zijn op een opkomende koortslip. Het is verstandig om de behandeling al te starten wanneer het begint te tintelen of wanneer je een rode vlek ziet verschijnen. Hierdoor kan je de koortslip zelf sneller genezen. Met de Herpotherm kan je een koortslip vanaf de eerste tekenen te lijf gaan en een grote uitbraak voorkomen. Ook wanneer je koortslip al is doorgebroken, kan je je koortslip sneller genezen met de herpotherm

Bestel nu de Herpotherm! >