Als je onze blogs trouw volgt en leest weet je inmiddels dat een koortslip erg vervelend kan zijn. Een koortslip komt nooit op het juiste moment. Het is altijd vervelend om een koortslip te krijgen. Maar wat als je zwanger bent? Een slechtere timing kun je je eigenlijk niet bedenken. Welke gevolgen heeft dat eigenlijk voor je ongeboren baby? Lees dit artikel om erachter te komen welke gevolgen een koortslip voor je zwangerschap kan hebben en hoe je het kan voorkomen & genezen! 

Vergrote kans op koortslip tijdens zwangerschap?

Gelukkig kan ik je direct geruststellen want tijdens je zwangerschap heb je geen vergrote kans op een koortslip. Het is echter wel zo dat je natuurlijk moet zorgen voor een gezonde voeding, genoeg rust en voldoende beweging. Een gezonde levensstijl is namelijk al het halve werk. Daarnaast is dit ook goed voor je baby.

Wanneer je een slechtere weerstand hebt, door bijvoorbeeld slecht slapen of minder goede voeding, is de kans wat groter dat je kans hebt op een koortslip.

Gevaren koortslip en zwangerschap

Een koortslipbesmetting bij je ongeboren kindje is zeer klein. De baby kan eigenlijk alleen besmet worden na of tijdens de geboorte. Als de moeder van het kindje al eerder een koortslip heeft gehad, heeft zij antistoffen tegen het virus aangemaakt. Deze antistoffen geeft ze via de placenta door aan de ongeboren baby, waardoor de kans op een koortslip voor het kindje een stuk kleiner wordt.

Bevallen en een koortslip

Wanneer je pas bent bevallen en een koortslip hebt, is dat echt een heel vervelend moment. Het is dan namelijk beter om je kindje niet te kussen en te knuffelen om besmetting te voorkomen. Een pasgeboren baby kan hier namelijk heel erg ziek van worden en zelfs hersenvliesontsteking krijgen. Met in het ergste geval het overlijden van de baby als gevolg.

Een koortslip behandelen als je zwanger bent: géén l-lysine!

Veel zwangere vrouwen zijn bang voor een terugkerende koortslip tijdens de zwangerschap. Voor niet-zwangere vrouwen wordt vaak L-lysine aangeraden. L-lysine is een aminozuur dat kan bijdragen aan het voorkomen en bestrijden van een koortslip. Dit middel zit in dagelijks eten zoals vlees, vis, zuivel en peulvruchten. Door extra L-lysine in te nemen wordt het virus wat de koortslip veroorzaakt geremd waardoor de kans op een koortslip ook afneemt. Het is niet bekend of een extra inname van L-lysine effecten kan hebben tijdens de zwangerschap. Hierdoor raden wij dit middel tijdens de zwangerschap af.  

Hoe behandel je een koortslip tijdens de zwangerschap?

Van een koortslip wil je natuurlijk zo snel mogelijk af. Het voorkomen zoals eerder gezegd, is natuurlijk beter dan genezen. Om een koortslip te voorkomen is geen medisch middel effectief bewezen. Het beste middel om een koortslip te voorkomen is daardoor het vermijden van uitlokkende factoren. Dit zijn vermoeidheid, stress, verminderde weerstand en blootstelling aan de zon. Heb je toch een koortslip opgelopen dan gaat deze in gemiddeld 10 dagen weg. Tijdens de zwangerschap adviseren wij dan de Herpotherm. Dit is een klein elektrisch apparaatje welke de uitbraak van een koortslip voorkomt.  

De Herpotherm kan je veilig gebruiken tijdens je zwangerschap. Het koortslip apparaatje stoot alleen warmte uit (en dus geen stoffen of hormonen) en dus vormt het geen bedreiging voor de moeder of (ongeboren) baby. Wel raden we aan het apparaat niet te gebruiken voor kinderen met een koortslip onder de 6 jaar. 

 

Bestel nu de Herpotherm! > 

 

Koortslip zwangerschap